Studio Paola ViganĂ²

Architecture | Urbanism | Landscape



Le Cabanon - ZAC de la Courrouze



client:Rennes Métropole
program:public space
date:2015 - 2017
team:Studio BSPV, Studio PV
Amco: VRD engineering, structures
Simona Bodria, Uberto degli Uberti, Laura-May Dessagne, Carla Greco, Adrien Lefévre, Silvia Urbano, Kasumi Yoshida






Storage space for materials is positioned in front of the coltivated gardens, in a small building common to the 12 parcels: it include common spaces and individual box spaces, as well as toilets, which are of public use.
The cabanon is built with a light fir structure, placed on a concrete surface, in a logic of comfort of use and ease of maintenance.
Covered but open corridors run along both sides ensuring protection of box doors and by providing a protected place for gardeners in case of bad weather;
The shed is lined up along the course and it will has passages that allow to cross the construction;